Вместо с бисквити я правя с меденки - става уникална Медена торта с банани и орехчета! Без печене, бърза и лесна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вместо с бисквити я правя с меденки - става уникална Медена торта с банани и орехчета! Без печене, бърза и лесна:
Вместо с бисквити я правя с меденки - става уникална Медена торта с банани и орехчета! Без...
3252
Източник: За Жената
Вместо с бисквити я правя с меденки - става уникална Медена торта с банани и орехчета! Без печене, бърза и лесна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво ще кажете, ако ви предложим да замените бисквитите в любимата си непечена торта с нещо по-вкусно и по-ароматно? Като любимите на всички меденки? Да, получава се наистина уникално лакомство, което дълго ще се помни от всеки гост! А ако прибавите нарязан банан и накълцани орехи, както направихме ние, успехът ви пред родата е гарантиран с тази рецепта! Запишете си необходимите продукти за уникалната Медена торта с банани и орехи :

Медена торта с банани и орехи

Продукти:

  • 3 ванилови пудинга
  • 600 мл прясно мляко
  • 200 г захар
  • 250 г маргарин/масло
  • 200 г бисквити
  • 300 г медени сърца (или друг вид меденки)
  • 100 гр. нарязани орехи (най-добре предварително запечени)
  • 500 г банани
  • 200 мл сладкарска сметана
  • Шоколад за украса (по избор)

Приготвяне: 

Разбийте пудингите в малко мляко със захарта, а останалото сложете на огъня да заври.

Постепенно добавете разбития пудинг към горещото мляко и варете, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти.

Оставете да се охлади напълно.

Разбийте маслото (предварително омекнало до стайна температура) до пухкава смес, след което добавете охладения пудинг (по една супена лъжица) и разбъркайте добре с миксер.

Междувременно смачкайте бисквитите, нарежете меденките на малки кубчета, нарежете и бананите.

Разбъркайте добре натрошените бисквити, меденки, нарязаните банани и накълцаните орехи в пудинга и объркайте хубаво сместа.

Накрая разбийте сметаната на твърд сняг и украсете с нея тортата.

По желание поръсете отгоре с настърган шоколад.

парче медена торта

Снимка: Pinterest

Оставете я няколко часа в хладилник да стегне, след което нарежете и поднесете с любов!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft