Какво ще кажете, ако ви предложим да замените бисквитите в любимата си непечена торта с нещо по-вкусно и по-ароматно? Като любимите на всички меденки? Да, получава се наистина уникално лакомство, което дълго ще се помни от всеки гост! А ако прибавите нарязан банан и накълцани орехи, както направихме ние, успехът ви пред родата е гарантиран с тази рецепта! Запишете си необходимите продукти за уникалната Медена торта с банани и орехи :
Медена торта с банани и орехи
Продукти:
- 3 ванилови пудинга
- 600 мл прясно мляко
- 200 г захар
- 250 г маргарин/масло
- 200 г бисквити
- 300 г медени сърца (или друг вид меденки)
- 100 гр. нарязани орехи (най-добре предварително запечени)
- 500 г банани
- 200 мл сладкарска сметана
- Шоколад за украса (по избор)
Приготвяне:
Разбийте пудингите в малко мляко със захарта, а останалото сложете на огъня да заври.
Постепенно добавете разбития пудинг към горещото мляко и варете, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти.
Разбийте маслото (предварително омекнало до стайна температура) до пухкава смес, след което добавете охладения пудинг (по една супена лъжица) и разбъркайте добре с миксер.
Междувременно смачкайте бисквитите, нарежете меденките на малки кубчета, нарежете и бананите.
Разбъркайте добре натрошените бисквити, меденки, нарязаните банани и накълцаните орехи в пудинга и объркайте хубаво сместа.
Накрая разбийте сметаната на твърд сняг и украсете с нея тортата.
По желание поръсете отгоре с настърган шоколад.
Снимка: Pinterest
Оставете я няколко часа в хладилник да стегне, след което нарежете и поднесете с любов!
Да ви е сладко!