Всички мислехме, че е печено на шиш, а тайната била в маринатата! Крехко, сочно, не спряхме да...
15 Октомври 2016
74333
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес ви предлагаме да изпечете пекат месо по грузински - на вкус прилича удивително на печено на шиш . Благодарение на маринатата с лимонов сок , месцето се получава крехко и сочно. Пресните билки и подправки придават своя апетитен аромат, а медът - сладък и приятен привкус. Можете да изберете всякакви други подправки, които ви харесват.
Съставки:
1 кг месо
2 с.л. мед
1/2 лимон
1 с.л.
заквасена сметана
кориандър , розмарин , босилек - на вкус
сол и черен пипер - на вкус
Приготвяне:
- Нарежете месото на по-малки парчета, надробете зелените подправки, изстискайте сока от половин лимон.
- Смесете приготвените съставки, добавете мед, подправки, сол. Сложете в хладилника за 2-3 часа.
- След като месото е мариновано, смесете го със заквасената сметана и разпределете върху хартия за печене. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-60 минути. Времето за печене зависи от размера на парченцата месо.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари