Всички точим лиги, докато се пече - вълшебен крем, нежни блатове и ароматно какао - 100% вкус! Кафенцето вече е готово! ☕

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички точим лиги, докато се пече - вълшебен крем, нежни блатове и ароматно какао - 100% вкус! Кафенцето вече е готово! ☕
Всички точим лиги, докато се пече - вълшебен крем, нежни блатове и ароматно какао - 100% вкус!...
24843
Всички точим лиги, докато се пече - вълшебен крем, нежни блатове и ароматно какао - 100% вкус! Кафенцето вече е готово! ☕
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тортата , която днес ви предлагаме да подготвите, пленява със своята простота на приготвяне и направо магическия си вкус! Името ѝ е латвийско -  Pārsla и означава "снежинка". Това е право в целта: всяка част от десерта се топи в устата като снежинка върху дланта.

Лесна и вкусна торта

ЗА БЛАТА:

захар
  • 1/4 ч.л.  ванилия
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • какао на прах (за поръсване)
  • ЗА КРЕМА:

    • 200 гр. извара със съдържание на мазнини 9-15%
    • 100-120 гр. захар
    • 250 мл сметана с 33% масленост
    • 1/4 ч.л. ванилия

    ПРИГОТВЯНЕ:

    1. В дълбока купа разбийте яйцата, постепенно добавяйки захарта.
    2. Пресейте брашното, разбъркайте го с бакпулвера, солта и ванилията. На малки порции го добавете към течната смес, като внимавате да не спадне обемът. Тестото трябва да има средна плътност и еднородна консистенция.
    3. Покрийте тавичка (с размери 20 х 30 см) с хартия за печене, леко намазана с масло. Изсипете тестото във формата и го разпределете равномерно по повърхността. Печете блата 10 минути на 200 градуса.
      пандишпан
    4. За крема: разбйте изварата със захарта и ванилията. Бийте до кремообразна смес без бучки.
      крема сирене
    5. Охладената сметана също разбийте с миксер, докато се сгъсти, а след това я смесете с изварения крем.
    6. Готовия и охладен блат разрежете на 2 части, отрежете краищата. Върху долния блат нанесете 2/3 от крема и покрийте с втората кора. Намажете отгоре и отстрани останалия крем. Поръсете десерта с какао с помощта на цедка и го пъхнете в хладилник за 2 часа минимум.
      торта

    Ето и подробното приготвяне на тортата в приложеното видео:

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft