Всички точим лиги, докато се пече - вълшебен крем, нежни блатове и ароматно какао - 100% вкус!...
        
        
        
                    20 Септември 2016
                
                24966
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Тортата , която днес ви предлагаме да подготвите, пленява със своята простота на приготвяне и направо магическия си вкус! Името ѝ е латвийско - Pārsla и означава "снежинка". Това е право в целта: всяка част от десерта се топи в устата като снежинка върху дланта.
Лесна и вкусна торта
ЗА БЛАТА:
  захар 
	1/4 ч.л.  ванилия  
	1 ч.л.  бакпулвер  
	щипка  сол  
	 какао на прах (за поръсване) 
                ЗА КРЕМА:
- 200 гр. извара със съдържание на мазнини 9-15%
- 100-120 гр. захар
- 250 мл сметана с 33% масленост
- 1/4 ч.л. ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
- В дълбока купа разбийте яйцата, постепенно добавяйки захарта.
- Пресейте брашното, разбъркайте го с бакпулвера, солта и ванилията. На малки порции го добавете към течната смес, като внимавате да не спадне обемът. Тестото трябва да има средна плътност и еднородна консистенция.
- Покрийте тавичка (с размери 20 х 30 см) с хартия за печене, леко намазана с масло. Изсипете тестото във формата и го разпределете равномерно по повърхността. Печете блата 10 минути на 200 градуса.
  
- За крема: разбйте изварата със захарта и ванилията. Бийте до кремообразна смес без бучки.
  
- Охладената сметана също разбийте с миксер, докато се сгъсти, а след това я смесете с изварения крем.
- Готовия и охладен блат разрежете на 2 части, отрежете краищата. Върху долния блат нанесете 2/3 от крема и покрийте с втората кора. Намажете отгоре и отстрани останалия крем. Поръсете десерта с какао с помощта на цедка и го пъхнете в хладилник за 2 часа минимум.
  
Ето и подробното приготвяне на тортата в приложеното видео:
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                

 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







