Вчера направих туршията, днес вече я слагам на масата-Разбрах как се прави за ден!
27 Септември 2022
4206
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
СЪСТАВКИ ЗА ТУРШИЯТА
- 1,5 кг зеле
- 1 цвекло
- 1 морков
- глава чесън
СЪСТАВКИ ЗА МАРИНАТА
- 1 л и 400 мл вода
- 150 г захар
- 3 ч. л. сол
- 100 мл оцет 9%
- 2 дафинови листа
- 5 зърна черен пипер и бахар
ГОТВЕНЕ
- Обелете и настържете цвеклото и морковите на ренде за корейски моркови.
- Зелето се измива и нарязва на едри кубчета.
- За да приготвите марината , налейте вода в тенджера. Добавете сол, захар, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар. Поставете тенджерата с маринатата на огъня, оставете да заври и след това варете още една минута.
- Накрая добавете оцет.
- В трилитров буркан на дъното поставете първия слой зеле, втория слой моркови и третия слой чесън от цвекло и отново направете слой зеле. Завършете туршията със слой от цвекло и чесън. Обърнете внимание, че всеки слой трябва да се притисне добре.
- Веднага след като изстине, приберете в хладилника за един ден. След 24 часа ще бъде готова за консумация. Приятен апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари