Гювеч със зелен фасул
	1.5 кг патладжани
	3 кг червени и зелени чушки
	3 кг домати
	1 кг зелен фасул
	3 глави лук
	300 г бамя
	1 кг тиквички
	1 кг моркови
	листа целина
	сол
	олио
	По желание:
	черен пипер на зърна
	дафинов лист
	мащерка
Изпичаме и обелваме червените и зелени чушки, след което ги нарязваме на лентички. Патладжаните нарежете на дребни парченца и ги оставете да се отцедят един час, след което ги изпържваме в олиото за 8 минути. Изпържваме и тиквичките. Извадете ги внимателно. След което изпържваме за 5 минути на тих огън лука. Почистете бамята от дръжките без да срязвате семенните каналчета. Нарежете зеления фасул, морковите и бланширайте. Доматите смелете и ги варим малко (колкото да поизври водата). Пускаме в него бамята да се попари. Изваждаме я и я разпределяме в бурканите, където сме разпределили и другите продукти. Доматеният сок посоляваме и поръсваме с накълцаните на ситно листа от целина. Сипваме го в бурканите. Варим 15-20 минути.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







