Диетоложка: Никога не купувайте нарязан хляб! Ето защо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Диетоложка: Никога не купувайте нарязан хляб! Ето защо:
8107
Източник: trafficnews.bg
Диетоложка: Никога не купувайте нарязан хляб! Ето защо:

Нарязаният хляб в магазина е голямо удобство - у дома трудно можем да постигнем толкова идеално нарязани филийки, без да направим всичко в трохи. Дали обаче има разлика между нарязания и ненарязания хляб? Оказва се, че да! 

По-добре да не купувате предварително нарязан хляб , съветват диетолозите.

На първо място, нарязаният хляб е маркетингов трик. Хората обичат да купуват нещо готово, защото това ги улеснява. Това се използва от търговците, но такъв хляб не е по-добър, а и е по-скъп.

Но това не е основната вреда. Нарязаният хлябът се разваля по-бързо, тъй като при нарязването се увеличава площта, върху която се образуват плесени, посочва Darik News. Според диетоложката Олга Алемайкина филийките хляб също се обработват с консерванти на базата на аскорбинова киселина и етилов алкохол. Оказва се, че нарязаният хляб е "консервиран" продукт. Така се увеличават рисковете за здравето, пише dete.bg.

Освен това за рязане на хляб в промишлен мащаб, ножовете на оборудването се смазват с масло. Така филийките не се слепват и изглеждат спретнати, но хлябът става още по-вреден за организма.

Ето защо е по-добре да купувате цял хляб, който се приготвя в пекарна и има кратък срок на годност. Експертите съветват още хлябът да се съхранява в хартия или увит в кърпа. Така се предотвратява плесенясването и хлябът остава мек за дълго време.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft