Ето как хитрата домакиня прави от горчивата и безвкусна диня сладък деликатес с една тайна съставка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как хитрата домакиня прави от горчивата и безвкусна диня сладък деликатес с една тайна съставка:
3589
Ето как хитрата домакиня прави от горчивата и безвкусна диня сладък деликатес с една тайна съставка:

Тропически температури се очакват и днес. Динята може да ви помогне да победите жегата, а неочаквана съставка може да я направи още по-сладка.

Мнозина не биха помислили, че този трик е ефикасен, тоест, че точно тази подправка „върви добре“ с динята, правейки я още по-вкусна.

Е, ако сте искали да се насладите на сладка диня , а на първата хапка сте разбрали, че сте купили горчива и безвкусна, решението е солта!

нарязана диня

Солта ефективно намалява горчивината . Експертът по вкуса на храната Боб Стъки излезе с доста добра теория защо този трик работи.

„Динята има три вкусови елемента, сладко, кисело и горчиво, като горчивината може да надделее над сладостта. „Когато поръсите малко сол върху парче диня, тя освобождава сладостта и потиска горчивината“, обясни тя.

В същото време солта активира слюнчените жлези, като прави всичко, което ядете, по-сочно, което е много важно в летните жеги. Забелязали ли сте някога, че колкото повече се потите, толкова повече тялото ви жадува за сол?

сладка диня

Вашето тяло ви напомня да проверите електролитите си. А „солената” сочна диня ви помага да осигурите на тялото си хранителни вещества, да възстановите електролитите и да поддържате тялото си хидратирано с всяка хапка.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft