Домашният конфитюр на баба за новобранци в кухнята. Няма толкова лесна рецепта и бърза за приготвяне

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашният конфитюр на баба за новобранци в кухнята. Няма толкова лесна рецепта и бърза за приготвяне
Домашният конфитюр на баба за новобранци в кухнята. Няма толкова лесна рецепта и бърза за приготвяне
6348
Домашният конфитюр на баба за новобранци в кухнята. Няма толкова лесна рецепта и бърза за приготвяне
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ще се превърнете в истински майстори с тези няколко съвета

Надали има човек, който да не е бил възхитен от вкусния и ароматен конфитюр, приготвен у дома от нашите майки или баби. Той няма нищо общо на вкус с този, който се продава по магазините и който е пълен с различни оцветители и неясни добавки, пише gotvach.bg.Приготвянето на домашен конфитюр не е никак трудна дейност, особено ако разполагате с домашни плодове.

Единственото, което е необходимо да си купите допълнително, е захар и да се въоръжите с малко повече време и търпение. Ето защо тук ще Ви предложим 3 идеи за приготвянето на домашен конфитюр:

Бърз и лесен конфитюр от ябълки

Необходими продукти: 5 кг ябълки; захарен сироп, приготвен от 2. 5 кг захар и 2 л вода

Начин на приготвяне: Измитите и обелени ябълки се почистват от дръжките и семенната част и се нарязват на дребни кубчета или се настъргват. Изсипват се в широка тава или тенджера върху предварително приготвения захарен сироп и се варят на слаб огън, докато конфитюрът се сгъсти. Той се насипва още горещ в буркани, които се затварят и се държат с капачките надолу, докато плодовата смес изстине напълно.

Вкусен конфитюр от вишни

Необходими продукти: 5 кг вишни, 2. 5 кг захар, 3 г лимонена киселина

Начин на приготвяне: Вишните се измиват, премахват се дръжките и костилките им. Поставят се в широк съд, в който по-късно ще се варят и се посипват със захарта. След като минат 7 часа, се слагат на котлона и се варят на бавен огън, докато сместа се сгъсти. Малко преди конфитюрът да бъде свален от огъня, се добавя и лимонената киселина. Плодовата смес се насипва още докато е топла в буркани, които се затварят и се обръщат с капачките надолу, докато изстинат.

Конфитюр от боровинки

Той е особено подходящ за приготвянето на плодови плънки при различни сладкиши

Необходими продукти: 3 кг боровинки, 3 кг захар

Начин на приготвяне: Боровинките се преглеждат да няма измежду тях развалени плодчета, измиват се и се смилат с машинка. Върху плодовата смес се изсипва захарта, оставя се да престои около 3 часа и след това всичко се насипва в буркани. По желание може да се свари. Те се затварят с капачки и се стерилизират около 15 мин.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft