Домашно сирене с магданоз и чесън-стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Домашно сирене с магданоз и чесън-стъпка по стъпка
21269
Домашно сирене с магданоз и чесън-стъпка по стъпка

Какви продукти са Ви необходими :

1 килограм извара (за предпочитане домашна)

100 грама масло

1 яйце

1 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица сода

2 скилидки чесън

магданоз на вкус (или друга любима подправка)

Начин на приготвяне:

Маслото трябва да бъде на стайна температура, от неговото количество зависи мекотата на сиренето(колкото повече използвате, толкова по-мек краен продукт ще получите). Яйцето също така да бъде на стайна температура.

Разбийте леко яйцето с вилица, нарежете магданоза и чесъна.

Сложете изварата в тенджера с дебело дъно, добавете маслото, нарязано на парчета, содата и солта.

Поставете съда на бавен огън и бъркайте непрекъснато, докато се получи еднородна разтопена смес. Бъркайте, защото тя ще загори в противен случай. Не допускайте да заври.

Сместа трябва да остане на котлона в продължение на около 10 минути.

Свалете от огъня и добавете яйцето, чесъна и магданоза.

Разбъркайте и изсипете всичко в огнеупорен съд, предварително подмазан с масло. Приберете в хладилника за 6 - 8 часа.

Сиренето ви е готово. Хем  лесно, хем вкусно

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft