Душа-тутманик по специална рецепта - трижди усукан, пълен с масло и сирене!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Душа-тутманик по специална рецепта - трижди усукан, пълен с масло и сирене!
Душа-тутманик по специална рецепта - трижди усукан, пълен с масло и сирене!
700
Източник: За Жената
Душа-тутманик по специална рецепта - трижди усукан, пълен с масло и сирене!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тутманик, мек като душичка отвътре, а отвън е с приятна хрупкава коричка. Може ли човек да мечтае за нещо по-вкусно за закуска? Ето какво ви е необходимо за прекрасната рецепта за Душа-тутманик с хрупкава коричка :

Душа-тутманик с хрупкава коричка

Продукти:

  • 300 мл топло мляко
  • 100 мл топла вода
  • 11 г суха мая
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 100 мл олио
  • 3 яйца, едното от които е за намазване на тестото
  • масло, омекнало на стайна температура, за намазване на корите
  • 900 г брашно
  • 400 г настъргано сирене или повече по желание

Приготвяне:

В дълбока купа смесете мокрите съставки със захарта и солта, след което добавете брашното и омесете меко, еластично тесто.

Покрийте и оставете на топло място да втасва, докато удвои обема си.

Разделете втасалото тесто на 4 равни части/4 равни топки. Разточете всяка топка на правоъгълник. Намажете кората по цялата повърхност с масло със стайна температура и поръсете със сирене.

кора със сирене

Снимка: YouTube

Навийте на руло и го нарежете диагонално на равни парчета, но не докрай.

руло за тутманик

Снимка: YouTube

разрези в рулото

Снимка: YouTube

С дървена клечка натиснете в средата на всяко парче, за да "стърчат" разрязаните части. След това навийте на охлюв и го поставете в тава за печене с диаметър 32 см, покрита с хартия за печене.

руло със сирене

Снимка: YouTube

тутманик преди печенето

Снимка: YouTube

Поставете следващото руло около предишното, за да напълните тавата. Намажете с яйце и оставете да втаса на топло място, за да се надигне малко, след което печете в добре загрята фурна на 180 градуса, докато се зачерви хубаво.

изпечен тутманик

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

тутманик душичка

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft