Тутманик, мек като душичка отвътре, а отвън е с приятна хрупкава коричка. Може ли човек да мечтае за нещо по-вкусно за закуска? Ето какво ви е необходимо за прекрасната рецепта за Душа-тутманик с хрупкава коричка :
Душа-тутманик с хрупкава коричка
Продукти:
- 300 мл топло мляко
- 100 мл топла вода
- 11 г суха мая
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 100 мл олио
- 3 яйца, едното от които е за намазване на тестото
- масло, омекнало на стайна температура, за намазване на корите
- 900 г брашно
- 400 г настъргано сирене или повече по желание
Приготвяне:
В дълбока купа смесете мокрите съставки със захарта и солта, след което добавете брашното и омесете меко, еластично тесто.
Разделете втасалото тесто на 4 равни части/4 равни топки. Разточете всяка топка на правоъгълник. Намажете кората по цялата повърхност с масло със стайна температура и поръсете със сирене.
Снимка: YouTube
Навийте на руло и го нарежете диагонално на равни парчета, но не докрай.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
С дървена клечка натиснете в средата на всяко парче, за да "стърчат" разрязаните части. След това навийте на охлюв и го поставете в тава за печене с диаметър 32 см, покрита с хартия за печене.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Поставете следващото руло около предишното, за да напълните тавата. Намажете с яйце и оставете да втаса на топло място, за да се надигне малко, след което печете в добре загрята фурна на 180 градуса, докато се зачерви хубаво.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube