Една хапка и небцето ми изтръпна от наслада, божествено вкусна, мога да ям без да спра

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една хапка и небцето ми изтръпна от наслада, божествено вкусна, мога да ям без да спра
Една хапка и небцето ми изтръпна от наслада, божествено вкусна, мога да ям без да спра
24586
Една хапка и небцето ми изтръпна от наслада, божествено вкусна, мога да ям без да спра
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Представяме ви разтапяща небцето и душата бишкотена торта, която не отнема много време и усилия, а успешният резултат е просто гарантиран.

 

Нужни продукти за бишкотената торта:

0,5 л прясно мляко

125 г масло

2 яйца

8 с. л.

захар

1 с. л. брашно

2 с. л. грис

1 с.л. царевично нишесте

Бишкоти

Портокалов сок или ликьор

Сезонни плодове

 

Как да си я приготвите:

От половиния литър мляко отделете една чаша. А останалото сложете да се свари с маслото. Разбийте жълтъците от двете яйца с 4 с.л. захар, брашното, гриса и царевичното нишесте. Към сместа добавете чашата мляко, отделена предварително, и изсипете на тънка струйка към врящото на котлона мляко. отделно разбийте белтъците с 4 с.л. захар на твърд сняг и прибавете внимателно към горещия крем. Разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна

В подходяща форма подредете продуктите така: ред бишкоти, напоени с портокал сок или ликьор, ред крем, като изсипвайте крема бавно, за да не изплуват бишкотите, ред банани или ягоди, малини, ред напоени бишкоти отново. Редувайте така, докато не свършат продуктите. Завършете вкусната торта с крем.

Съхранявайте в хладилник в продължение на няколко часа, за да омекнат бишкотите. Най-добре е бишкотената торта да се приготви от вечерта за следващия ден.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft