Екзотика за ценители: Шишчета по хавайски върху канапе от ориз с пикантно-сладък сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Екзотика за ценители: Шишчета по хавайски върху канапе от ориз с пикантно-сладък сос
Екзотика за ценители: Шишчета по хавайски върху канапе от ориз с пикантно-сладък сос
12146
Екзотика за ценители: Шишчета по хавайски върху канапе от ориз с пикантно-сладък сос
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Жарко слънце. Морски бриз нежно гали кожата ти, а ти мързеливо отпиваш от свежия коктейл, поднесен в черупка от кокосов орех, и гледаш с възхищение как екзотичната танцьорка кръшно извива облечената си в палмови листа снага под звуците на хула...

Хула

За повечето от нас това е неосъществената хавайска мечта и така желаното бягство в света на вечното лято и екзотиката.

Е, ние не можем да Ви отведем на Хаваите, но можем да Ви накараме буквално да почувствате вкуса на това райско кътче с днешната специална рецепта! Тя носи богатия тропически аромат на ананас и кокос, съчетани по неповторим начин с крехкото пилешко и пикантно-сладкия сос. Вярно, съставките са немалко и може да се затрудните в намирането на някои от тях, но тук на помощ ще Ви дойде богатият асортимент на магазин BILLA, където лесно и бързо ще намерите всичко необходимо. При това ползвате и специални отстъпки с BILLA Card.

И за да не Ви караме да чакате повече, ето я днешната рецепта:

Шишчета по хавайски върху канапе от ориз с пикантно-сладък сос

Продукти (за 2 порции):

  • 180 гр.ананас от консерва на кубчета
  • 1 голяма червена чушка
  • 100 гр.ориз "Жасмин"
  • 350 гр.крехко пилешко/свинско месо
  • 2 стръка зелен лук, само перата
  • 60 мл сос "Терияки"
  • 160 мл кокосово мляко
  • 1 ч.л.царевично нишесте
  • 1 ч.л.сос "Шрирача"
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л.зехтин
  • 2 с.л.кокосови стърготини или прясно настъргана ядка кокос
  • 310 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Първо нарежете месото на 18 еднакви късчета. Нарежете червената чушка на квадратни парчета, а лука нарежете по диагонал. Отцедете ананаса от сока.

хавайски шишчета

2. След това натрийте добре месото със зехтина, сол, черен пипер, половината нарязан лук и соса "Терияки".

шишчета по хавайски

3. Пригответе ориза. В дълбок тиган запечете за 4 минути кокоса. След това го извадете, а вътре сложете измития ориз, заедно с малко сол, добавете кокосовото мляко и водата. Оставете сместа да кипне, а след това варете ориза до готовност - около 16 минути. После добавете запечения кокос и разбъркайте всичко хубаво.

пилешки шишчета

4. В това време на дървени шишчета нанижете (редувайки ги) парченца чушка, месо и ананас. Запечете шишчетата на барбекю или грил-тиган за по 4 минути от всяка страна.

шишчета с ананас

5. След това пригответе соса. Смесете нишестето със соса "Шрирача", 2 с.л. вода, сока от ананас и поставете сместа в касерола. Оставете да заври и варете няколко минути, докато добие хубава консистенция.

пилешки шишчета по хавайски

6. Поднесете шишчетата с ориз и пресен лук, залети с пикантния сос. Приятен апетит!

хавайски шишчета със свинско

Невероятният аромант на крехките късчета месо ще Ви пренесе направо в рая, а за още хавайски изкушения потърсете новия брой на списание Billa "Кулинариум" - кулинарно списание номер 1, което е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017 г по данни на Blue Point от януари 2018г. Може да го закупите само за 0,99 лв с ДДС с BILLA Card !

Освен кулинарни изкушения, на страниците ще намерите и талони, с които може да спестите над 30 лева от покупката си в магазин BILLA

А на нас не ни остава нищо друго, освен да отпием по глътка от прохладния тропически коктейл и да Ви пожелаем до нови срещи, или както казват хавайците: A hui hou!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft