Чудесна рецепта за печено телешко, която използва само сол. Използва се само една супена лъжица олио за намазване на тавата и малко вода, за да стане сочно.
Месото се пече общо 1 час и 45 минути или в зависимост от размера на месото. Получава се така, сякаш сте го пекли на грил.
Вижте рецептата за Сочно печено във вода :
Сочно печено във вода
Продукти:
- 2 кг телешко месо с кост (от врата)
- 1 супена лъжица олио
- сол на вкус
- около 300 мл вода, добавя се постепенно
Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса. Намажете дъното на съда, в който ще се пече месото, с една супена лъжица олио.
Ако месото е хубаво парче, можете да го оставите цяло или да го нарежете на две или три по-малки парчета.
Снимка: YouTube
Посолете го от всички страни и го натъркайте добре, така че солта да проникне в месото. Сложете месото в тавата, добавете половин чаша вода, покрийте таватаи го сложете да се пече.
След половин час проверете месото, добавете още малко вода, за да не остане сухо и да загори, покрийте отново с капак и върнете да се пече на леко намалена температура (180 градуса или в зависимост от вашата фурна).
След още половин час месото трябва леко да се запече отгоре, затова внимателно го обърнете, за да покафенее и от другата страна. (Така че, след около час печене, го обърнете и добавете още малко вода).
Покрива се отново и се връща да се пече 15 минути, след което се изважда и обръща отново, като се добавя още малко вода, ако е необходимо.
Покрийте и върнете да се пече още 15 минути. След този период махнете капака, налейте течността от тавата или добавете още малко вода и ако не придобие хубав кафяв цвят, върнете да се пече още 10 минути без капак.
Снимка: YouTube
Става разкошно - крехко, сочно и здравословно!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!