Идеи за вечеря за цялата работна седмица - Списък

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Идеи за вечеря за цялата работна седмица - Списък
356246
Идеи за вечеря за цялата работна седмица - Списък

За всеки ден от работната седмица по две бързи рецепти  , които се приготвят лесно и са вкусни.

Бързи чушки със сирене Понеделник

10 чушки

250 г краве сирене
3 яйца
1 домат
1/4 връзка ситно нарязан магданоз
5 с. л.

олио
сол

Приготвяне:
• Чушките се измиват се и се почистват от семената.
• Доматът се обелва и се нарязва на ситно.
• Яйцата се разбиват и към тях се прибавя натрошеното сирене, нарязаният домат и 1-2 с. л. магданоз.
• Чушките се посоляват отвътре леко и се пробождат близо до върха.
• Напълват се със сместа и се нареждат в огнеупорна тава за печене.
• По желание може по между им да се слагат резенчета от домат.
• Заливат се с 5 с. л. олио.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 20-25 минути.
• При поднасянето се поръсват със ситно нарязан магданоз.

10 чушки
250 г краве сирене
3 яйца
1 домат
1/4 връзка ситно нарязан магданоз
5 с. л. олио
сол

Чушките се измиват се и се почистват от семената.
Доматът се обелва и се нарязва на ситно.
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя натрошеното сирене, нарязаният домат и 1-2 с. л. магданоз.
Чушките се посоляват отвътре леко и се пробождат близо до върха.
Напълват се със сместа и се нареждат в огнеупорна тава за печене.
По желание може по между им да се слагат резенчета от домат.
Заливат се с 5 с. л. олио.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 20-25 минути.
При поднасянето се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Пилешка супа с ориз рецепта Понеделник

500 г пилешко филе
2 стръка целина
1 глава кромид лук
1 скилидка пресован чесън
1 пръчка канела
1/2 ч. л. едро смлян черен пипер
1 литър пилешки бульон
сок от 1/2 лимон
100 г ориз
магданоз
джоджен

Филето се нарязва на едро, целината и лукът се наситняват. 
В голяма тенджера се смесват нарязаното филе, канелата, черният пипер, целината, пресованият чесън и лукът.
Добавя се бульонът.
Довежда се до кипване и огънят се намалява.
Съдът се похлупва и супата се вари 1 час, като от време на време се отнема пяната.
Прибавят се лимоновият сок и оризът.
Супата се вари непокрита, докато оризът не омекне.
При сервиране пилешка супата с ориз се поръсва със ситно нарязан магданоз и джоджен.

Вкусна супа топчета Вторник

250 г кайма

1 глава кромид лук

2 моркова

1 малък домат

1,5 л вода

1 белтък

корени за супа

3 с. л. ориз

1 връзка магданоз

1 яйце

сок на 1/2 лимон

или 70 г кисело мляко

оцет

сол

смлян черен пипер

Зеленчуците се измиват.

Морковите и корените се нарязват на малки кубчета.

Лукът се обелва и се нарязва на ситно.

В тенджера се кипва 1,5 литра подсолена вода.

В това време магданозът се нарязва на много ситно и се оставя настрани.

Каймата се разбърква с белтъка, половината магданоз, сол и черен пипер.

Оформят се малки топчета, които се потапят в оцет.

След това се пускат в тенджерата с вряща вода.

Прибавят се зеленчуците и огънят се намалява.

Тенджерата се похлупва, а супата се оставя да ври на тих огън около 50 минути.

Доматът се обелва и се нарязва на ситно.

Заедно с ориза се добавят към супата и се оставят, докато омекне оризът.

Приготвя се застройката, като в купичка се разбива на пяна яйцето и лимоновият сок (кисело мляко).

Супата се сваля от огъня и се прибавя останалият магданоз. 

В купичката със застройката се прибавят постепенно няколко лъжици от горещата супа, като сместа се разбива с вилица непрекъснато.

Съдържанието на купичката се изсипва в тенджерата.

Супата се разбърква добре.

Супа топчета със застройка се поднася гарнирана със стръкчета магданоз.

Печено филе от бяла риба по мексикански Вторник

4 х 200 г филе бяла риба 
сол
смлян черен пипер
2 и 1/2 с. л. царевично олио
2 и 1/2 с. л. майонеза
1 скилидка чесън
3 домата

1 малка глава червен лук
1 с. л. ситно нарязан магданоз или кориандър
100 г консервирани чушки халапеньо

Фурната се загрява на 200 С.
Четири листа алуминиево фолио се намасляват.

 В центъра на всеки лист се поставя филето риба.
Отгоре се подправя със сол и черен пипер.
Намазва се със смес от майонеза и пресован чесън.
Отгоре се поставят нарязаните на резени домати, тънки филийки лук и нарязаните на дребно чушки.
Поръсва се със ситно нарязания магданоз.
Листът се прегъва и се затваря херметически, без да се притиска рибата.
Пакетите се пекат 20 минути, след което печена риба по мексикански веднага се поднася.

Телешка кавърма рецепта Сряда

700 г месо без кости
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
200 мл червено вино
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
200 мл месен бульон
червен пипер
черен пипер
сол
1 ч. л. захар (по желание) 

Месото се начуква и нарязва на малки парчета, посолява се и се оставя да отлежи 30 минути.

Мазнината се загрява и в нея с решетеста лъжица на два пъти се слага месото.
Пържи се, докато добие златистокафяв цвят.
Изважда се и се поставя в затоплен съд, в който са сипани 2 с. л. лъжици бульон.
В същата мазнина се пържи до златисто оцветяване ситно нарязаният лук, след което се изважда с лъжица и се прибавя към месото.
Сместа се наръсва със сол, червен и черен пипер и се разбърква леко.
Към мазнината се прибавя бульонът, виното, пресованият чесън, 1 ч. л. захар (по желание) и сол на вкус.
Сосът се кипва и се застройва с брашното, размито в малко студен бульон или вода.
Кипва се повторно, като се разбърква и след 5 минути се отдръпва от огъня.
Кавърмата от телешко или говеждо месо се поднася с гарнитура от пържени картофи, пюре от картофи, кускус, юфка и пр.
Отделно се поднася сосът, изсипан в сосиера и салата от пресни зеленчуци или туршия.

Крем супа с моркови и джинджифил Сряда

500 г моркови
250 г картофи
1 глава кромид лук
20 г пресен джинджифил
2 с. л. олио
100 мл портокалов сок
750 мл пилешки бульон
100 г заквасена сметана
смлян черен пипер
магданоз

Морковите и картофите се обелват и се нарязват на дребни кубчета.
Лукът се почиства и се нарязва на дребно.
Джинджифилът се почиства и се настъргва на ситно ренде.
Лукът се задушава в 2 с. л. олио до омекване.
Прибавят се морковите, картофите, джинджифилът и се задушават 5 минути.
Заливат се с портокаловия сок и бульонът. 
Супата се кипва и огънят се намалява.
Оставя се да къкри 20 минути или до омекването на зеленчуците.
Супата се пасира и се прибавя заквасената сметана.
Морковената крем супа с джинджифил се разбърква и по желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Пилешки крилца по китайски Четвъртък

350 г пилешки крилца
сусам

MАРИНАТА

4 с. л. соев сос
1 ч. л. горчица
2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. чесън на прах
1 с. л. мед
1/2 ч. л. сух джинджифил 
2 ч. л. кетчуп
сол

Всички съставки за маринатата се разбиват до еднородна смес с помощта на вилица или тел. 
Крилцата се нареждат в тава за печене и отгоре се заливат с маринатата. 
Покриват се с фолио и се оставят в хладилника да се мариноват за едно денонощие. 
Ако няма време се мариноват минимум за 2 часа. 
Маринованите крилца се подреждат върху скара от фурната, отдолу се поставя тавичка, в която да пада течността от печенето. 
Поливат се с маринатата. 
Пекат се в предварително загрята фурна на 210 С около 10 минути. 
Обръщат се и се поръсват по желание със сусам и се запичат още 10 минути. 
Китайските пилешки крилца се поднасят топли.

Лучена супа рецепта Четвъртък

3 с. л. краве масло
3-4 глави кромид лук
сол и смлян черен пипер
125 мл (1/2 ч. ч.) сухо бяло вино
250 мл (1 ч. ч.) телешки бульон
750 мл (3 ч. ч.) вода

4 филии от франзела
150 г (2 ч. ч.) настъргано сирене Груер 
1/2 с. л. листа от прясна мащерка

Лукът се обелва и се нарязва на тънки шайби.
В тенджера на среден огън се разтопява маслото.
Добавят се лукът, 1 и 1/4 ч. л. сол и 1/4 ч. л. смлян черен пипер.
Готви се покрито, като се разбърква често до омекване за около 12-15 минути.
Огънят се намаля и лукът се готви непокрит 50-60 минути до златист цвят, като се разбърква често.
Сипва се виното и се вари 2 минути.
Добавят се бульонът и водата.
Супата се довежда до кипване и огънят се намалява.
Оставя се да къкри 15 минути.
Междувременно фурната се загрява на Горно печене (Грил).
Хлебните филии се поставят в огнеупорна тава и се запичат до златист цвят 1-2 минути на страна.

Френската лучена супа се разпределя в 4 огнеупорни купи.
Отгоре се поставя по една препечена филия.
Поръсва се със сиренето и купите се поставят във фурната.
Запичат се до разтопяването на сиренето и образуване на хрупкава коричка.
Френската лучена супа се поръсва с прясна мащерка и се поднася.

Гювечета по хайдушки Петък

1 кг крехко свинско от бута
50 г кашкавал
7-8 глави кромид лук
2 глави чесън
60-70 г краве масло
300 мл червено вино
4 зелени чушки

5 яйца
1/2 ч. л. кимион
смлян черен пипер
сол
Приготвяне:
Месото се нарязва на дребни късчета.
Прехвърлят се в купа.
Поръсват се с кимиона, солта и черния пипер.
Разбъркват се със ситно нарязаните лук, чесън и чушки.
Покриват се със "свежо" фолио.
Купата се оставя в хладилник за една нощ.
На дъното на всяко гювече се поставя по парче краве масло. 
Отгоре се разпределя сместа.
Виното се сипва по равно във всяко гювече.
След което се похлупват с капак или алуминиево фолио.
Гювечетата се поставят да се запекат във фурна на 200 С.
Малко преди да се извадят, всяко се залива с по едно разбито яйце.
Отгоре се поръсва с кашкавал.
Хайдушкото гювече се допича без капак до готовност.

Бърза спаначена супа рецепта Петък

300 г пресен спанак
1/2 глава кромид лук
или 1 връзка зелен лук
1 литър вода
50 г макарони
200 мл прясно мляко
1 твърдо сварено яйце
олио или краве масло
сирене

Дребно нарязаният лук се задушава в масло, докато омекне. 
Прибавя се измитият и нарязан спанак.
Задушава се, докато спанакът не намали обема си видимо.
Залива се с гореща вода и се изсипват макароните.
След като макароните са готови (10-15 минути) се прибавя 200 мл прясно мляко.
Супата се довежда до кипване (не се кипва!!).
Отделно се сварява едно яйце, обелва се и се нарязва на половинки.
Сиренето се натрошава.
При поднасянето супата от спанак се украсява с нарязаното яйце и натрошеното сирене.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft