Жегата често намалява апетита, а готвенето става непоносимо. В такива дни е важно да се избере храна, която не натоварва тялото, помага за хидратацията и дава усещане за лекота.
Динята е правилният избор.
Динята е лека, сладка и богата на вода, така че е освежаваща в горещите дни. Съдържа и ликопен, антиоксидант, който поддържа здравето на кожата на слънце. Сервирайте я студена, нарежете я на кубчета или си направете ледено смути.
Доматите охлаждат.
Доматите са пълни с вода, витамин C и ликопен. Идеални са за студени салати, сандвичи или просто за консумация с малко зехтин и сол. Опитайте се да не ги държите в хладилник - по-вкусни са на стайна температура.
Краставицата хидратира
Съдържа над 95% вода, така че е отлично за освежаване и хидратация. Можете да го ядете самостоятелно, в салати или като добавка към кисело мляко и лимонов сок. Идеалната комбинация е в салата дзадзики или студена салата с кисело мляко и любимите ви подправки.