Само разточете патладжаните преди печене и всички гарантирано ще си оближете пръстите! Върховна рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Само разточете патладжаните преди печене и всички гарантирано ще си оближете пръстите! Върховна рецепта:
9157
Само разточете патладжаните преди печене и всички гарантирано ще си оближете пръстите! Върховна рецепта:

Патладжаните са сред онези дарове на лятото, които обичаме да готвим по всякакви начини - пържени, печени, на кьопоолу или в салати. Днес обаче ще ви представим една необичайна рецепта за пълнени патладжани , с която не само ще си оближете пръстите, ами ще искате да я приготвяте всеки ден! Предварителната обработка на патладжаните гарантира, че вътрешността им ще омекне достатъчно, за да поеме сочната плънка, а когато се запекат, всичко това ще се превърне в невероятна симфония от аромати и вкусове! 

Да започваме - ето рецептата за Точени пълнени патладжани с кайма:

Точени пълнени патладжани с кайма

Продукти:

5 патладжана

олио 

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

500 гр.

мляно телешко

1 ч.л. риган

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. черен пипер

400 гр. доматен сос

120 гр. доматена паста (концентрат)

100 гр. моцарела

1 цял домат

Приготвяне:

Патладжаните, предварително измити и подсушени, се поставят един до друг на дъска за рязане и се пресоват с точилка (или по-дебела стъклена бутилка) - просто ги разточете няколко пъти, докато се сплескат добре.

патладжани с точилка

В малко олио се запържва 1 глава червен лук, нарязана на ситно, и няколко ситно нарязани скилидки чесън.

лук и чесън

Щом се задушат, се добавят 500 гр. телешко мляно месо и се бърка добре, докато каймата се раздроби и задуши леко.

сос с кайма

Прибавят се риганът, солта, черният и червеният пипер, след което - доматеният сос и доматената паста.

кайма с доматен сос

Разбърква се, докато доматите се поизпарят, след което ястието се дръпва от огъня.

плънка с кайма

Предварително намачканите патладжани се поставят в тава за печене, предварително покрита с хартия, след което в средата им се прави надлъжен разрез с остър нож.

патладжани разрез

Разрезите се разтварят хубаво с пръсти, след което се пълнят с приготвената плънка от кайма.

патладжани за пълнене

патладжани с плънка

Отгоре се поръсват с настъргана моцарела и се покриват с кръгчета домат.

патладжани с моцарела

Ястието се пече 1 час на 200 градуса.

пълнени патладжани с кайма

След това патладжаните се поднасят с прясна салата или гарнитура по желание.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft