Вкусен десерт без печене, който ще ви изненада с нежния си и наситен вкус, много напомнящ топка сметанов сладолед върху любимия кекс. Бърз, без печене и е идеален за неделен следобед, когато искате да хапнете сладичко, а не ви се занимава с печене.
Бишкотен сладкиш със сладоледен крем
Продукти:
За основата:
- 30 бишкоти
- 300 мл прясно мляко
За крема:
- 500 г маскарпоне
- 500 г нискомаслена извара
- 400 мл сметана за разбиване
- 140 г захар
- 2 опаковки ванилова захар
- 4 опаковки втвърдител за бита сметана или 1 пакет втвърдител за студен желатин
- 1/2 лимон
За плодовия слой:
- 750 г ягоди (или малини, или други горски плодове)
- 80 г захар (малко по-малко захар за сладки ягоди)
- 55 г царевично нишесте
- + бял шоколад за поръсване отгоре
(Размер на тавата: приблизително 30×40 см)
Приготвяне:
Накиснете бишкотите за кратко в мляко и ги подредете на дъното на тава за печене.
Снимка: YouTube
За крема разбийте сметаната с ваниловата захар и сгъстителите. Разбийте маскарпонето с изварата, захарта и лимоновия сок.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Смесете двата крема и разбъркайте до получаване на еднородна пухкава смес.
Снимка: YouTube
Намажете крема върху бишкотите и сложете в хладилника, докато приготвяте плодовия слой.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Пасирайте плодовете до получаване на гладко пюре. Сложете на котлона, добавете захарта и оставете да заври, като бъркате непрекъснато.
Снимка: YouTube
Разбъркайте нишестето в малко мляко и го добавете към ягодовата смес на огъня.
Сварете гъст ягодов пудинг, като бъркате непрекъснато.
Свалете от котлона и разбъркайте, за да се охлади сместа.
Намажете върху втвърдения крем, поръсете с шоколад и оставете да се охлади.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Нарежете добре охладения сладкиш на парчета и поднесете с много любов!
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube