Има хиляди начини за приготвяне на тиквички, но за мен това е най- вкусния- топ попадение за лятото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Има хиляди начини за приготвяне на тиквички, но за мен това е най- вкусния- топ попадение за лятото
Има хиляди начини за приготвяне на тиквички, но за мен това е най- вкусния- топ попадение за лятото
54508
Има хиляди начини за приготвяне на тиквички, но за мен това е най- вкусния- топ попадение за лятото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има хиляда и един начини за приготвяне на тиквички . Този зеленчук е особено добър дори в края на сезона и винаги изненадва със своя вкус, аромат и външен вид. Изглежда, че можете да го комбинирате с почти всичко- други зеленчуци, подправки, месо - всеки път се получава нещо ново и дори по-оригинално. За мен лично най-любимото ми ястие е шишче от тиквички , което можете да готвите дори и във фурната.

В тандем с тиквички работи каймата. Зеленчукът и свинско месо се смесват, за да осигурят невероятен и неповторим вкус. Добавете към пълнеж от заквасена сметана и настърган кашкавал - и просто не можете да се откъснете  ... Пригответе шишчета от тиквички във фурната и се наслаждавайте!

 

съставки

тиквички 2 броя

кашкавал 50 g

сол на вкус

Заквасена сметана 4 супени лъжици

Пшенично брашно 2 супени лъжици

Мляно свинско месо или телешко (може и смес) 350 g

лук 1 брой

картофи 1 брой

пипер на вкус

подправки по ваш  вкус на вкус

Слънчогледово масло 1 супена лъжица

 

подготовка

Накиснете шишовете във вода.
Смесете мляното месо с нарязания лук. Добавете сол, черен пипер, подправки на вкус.


Настържете обелените сурови картофи на финно ренде и добавете към каймата. Разбийте пълнежа и оставете настрана.
Тиквичките се нарязват на филийки с дебелина 1 cm.


Направете от каймата топки с размер на орех и ги оваляйте в брашно.

Направете шишовете, нанизвате тиквичка, кайма, тиквички и кайма отново на шиш, запълвайки шишчето по цялата му дължина. 


намажете шишчето с олио и поставете в тавичка. Намажете ги със заквасена сметана и поръсете с настърган кашкавал

Покрийте шишчета с фолио и печете 35 минути на 200 ° С. Отстранете фолиото и печете тиквичките с месо още 10 минути.

Фактът, че ястието може да се приготви във фурната, дава отлична възможност за маневриране: зеленчуците се нарязват на филийки и се замразяват - можете да си приготвите така през цялата година. Сега знаете как да печете тиквички вкусно във фурната. Споделете идеята с другите!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft