Имате ли 1 тиквичка и 2 яйца? Тогава не се чудете, а пригответе тази вкусотия - тъкмо навреме за вечеря:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имате ли 1 тиквичка и 2 яйца? Тогава не се чудете, а пригответе тази вкусотия - тъкмо навреме за вечеря:
Имате ли 1 тиквичка и 2 яйца? Тогава не се чудете, а пригответе тази вкусотия - тъкмо навреме за...
13759
Източник: За Жената
Имате ли 1 тиквичка и 2 яйца? Тогава не се чудете, а пригответе тази вкусотия - тъкмо навреме за вечеря:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако търсите бърза, лесна и вкусна рецепта със сезонни зеленчуци, тази солена тиквичка ще бъде чудесен избор за вас.

Приготвя се само с няколко основни съставки – тиквички, яйца и малко брашно – и лесно можете да я персонализирате по ваш вкус.

Благодарение на шунката, сиренето и зеления лук, този Пълнен омлет от тиквички с шунка и кашкавал е питателен, лек и идеален за бърз обяд или вечеря.

Освен това, приготвя се без фурна, директно в тиган, така че спестявате време и енергия.

Пълнен омлет от тиквички с шунка и кашкавал

Продукти:

  • 1 средна тиквичка
  • 2 яйца
  • 1 супена лъжица обикновено брашно
  • сол, черен пипер на вкус
  • 3–4 резена шунка
  • 3-4 филийки сирене или кашкавал (напр. едам, моцарела)
  • 1–2 стръка зелен лук
  • олио за тигана

Приготвяне:

Почистете тиквичките и ако имат твърда кора, можете да ги обелите.

Настържете тиквичките на едро ренде в купа.

Добавете сол и оставете да престои около 10 минути, за да се отдели водата.

Изстискайте тиквичките с ръце или през чиста кърпа, за да отстраните излишната течност.

Добавете яйцата, брашното, солта и черния пипер към тиквичките.

Разбъркайте сместа, за да се образува леко гъсто тесто .

Загрейте тиган с малко олио на среден огън.

Изсипете половината от сместа с тиквички в тигана и разпределете равномерно.

Отгоре сложете резени шунка, сирене и нарязан зелен лук .

Покрийте с останалата смес от тиквички и отново загладете повърхността.

Покрийте тигана с капак и гответе на слаб огън за 6-8 минути, докато дъното леко покафенее.

Обърнете кекса с помощта на чиния или капак (като омлет) и гответе от другата страна за още 5–7 минути.

пълнен омлет от тиквички

Снимка: youtube

Извадете, оставете да се охлади за известно време и нарежете на триъгълници или квадрати.

парче омлет от тиквички

Снимка: youtube

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft