Истинската майсторка може да сложи само ЕДИН продукт в тиквичките и да получи шедьовър! Супер хрупкави Цветя от тиквички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Истинската майсторка може да сложи само ЕДИН продукт в тиквичките и да получи шедьовър! Супер хрупкави Цветя от тиквички:
Истинската майсторка може да сложи само ЕДИН продукт в тиквичките и да получи шедьовър! Супер...
4600
Източник: За Жената
Истинската майсторка може да сложи само ЕДИН продукт в тиквичките и да получи шедьовър! Супер хрупкави Цветя от тиквички:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за пържени Цветя от тиквички е перфектната комбинация от простота и невероятен вкус.

Само с няколко съставки и минимална подготовка ще получите хрупкави и ароматни тиквички, които ще зарадват всички на трапезата.

Идеална за леко ястие или гарнитура, тази рецепта ще стане ваша любима. Ето какво ви е необходимо за уникалните Пържени цветя от тиквички :

Пържени цветя от тиквички

Продукти:

  • 2 тиквички
  • 1 щипка сол (за тиквичките)
  • 2 белтъка
  • 1 щипка сол (за белтъците)
  • 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
  •  1/2 чаена лъжичка червен пипер
  •  1 чаена лъжичка смесени подправки
  • 3 супени лъжици брашно
  • 2 супени лъжици галета
  • 100 мл растително масло (за пържене)

Приготвяне:

1.

Измийте тиквичките и ги нарежете на много тънки кръгчета, за предпочитане с мандолина. Поръсете ги с щипка сол, разбъркайте и оставете настрана за 10-15 минути, за да се отцеди течността.

2. Междувременно отделете белтъците в чиста купа. Добавете щипка сол и разбийте с миксер, докато се образуват твърди върхове.

3. Изстискайте тиквичките с ръце, за да отстраните излишната течност и ги прехвърлете в чиста купа. Подправете, след което поръсете с брашно. Разбъркайте добре, за да разпределите подправките и брашното равномерно.

тиквички с белтъци

Снимка: YouTube

4. Внимателно добавете разбитите белтъци към сместа с тиквичките и леко разбъркайте, за да се смесят. Накрая добавете галетата.

5. Загрейте растителното масло в тиган на среден огън. С лъжица или щипки изгребете сместа и оформете малки топчета в тигана. Пържете от двете страни до златисто кафяво.

тиквички в тигана

Снимка: YouTube

6. Извадете готовите тиквички върху кухненска хартия, за да попие излишното олио.

пържене тиквички

Снимка: YouTube

7. Сервирайте топло, като гарнитура или самостоятелно ястие, с кисело мляко или сос от заквасена сметана, ако желаете.

тиквички в млечен сос

Снимка: YouTube

Насладете се на този лесен, но невероятно вкусен специалитет!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft