Комбинацията от сочна кайма, меко сирене и кремообразна сметана създава перфектно ястие, в което ще се влюбите от първата хапка.
Търсите ли лесна, засищаща и вкусна рецепта, която ще нахрани цялото семейство и същевременно ще се приготви сама? Тези Рулца от кайма със сирене и сметана са отличен избор.
Комбинацията от сочна кайма, меко сирене и кремообразна сметана създава перфектно ястие, в което ще се влюбите от първата хапка.
Какво ни е необходимо за рулца със сирене и сметана?
Рулца от кайма със сирене и сметана
Продукти:
За рулцата:
- 500 г кайма (микс от свинско и говеждо или пилешко)
- 1 яйце
- 1 малка глава лук (ситно настъргана)
- 2–3 скилидки чесън (пресовани)
- 2 супени лъжици галета
- Сол, черен пипер, майорана на вкус
- Малко олио за намазване на тавата за печене
Освен това:
- 200 г настъргано сирене (едам, гауда или моцарела)
- 250 мл заквасена сметана (или готварска сметана)
- По желание: билки (магданоз, мащерка, лук)
Снимка: YouTube
Приготвяне:
1. Приготвяне на месните рулца:
В голяма купа смесете смляното месо с яйцето, лука, чесъна, галетата, солта, пипера и любимите си подправки.
От тази маса оформете по-малки рулца, подобни на понички.
2.
Поставете рулцата в леко намаслена тава за печене, така че да не се допират.
Печете в предварително загрята на 190°C фурна за около 20–25 минути, докато започнат да стават златисти.
3. Заливане и допичане:
След предварително изпичане, поръсете рулцата с настърган кашкавал и ги залейте със сметаната.
Върнете ги във фурната и печете още 20 минути, докато сиренето се разтопи и започне да става златистокафяво.
Снимка: YouTube
4. Завършване:
Можете да поръсите с пресни билки преди сервиране.
Рулцата ще бъдат красиво ароматни, крехки и напоени с вкуса на сметана и сирене.
Съвети за сервиране:
Сервирайте с картофено пюре, ориз или пресен хляб.
Лека зеленчукова салата също се съчетава добре с тях.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)