Как да сготвим правилно птиче месо - пуйка, пиле, или кокошка?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да сготвим правилно птиче месо - пуйка, пиле, или кокошка?
29619
Източник: framar.bg
Как да сготвим правилно птиче месо - пуйка, пиле, или кокошка?

Птичето месо е относително по-диетично и много по-лесно смилаемо от свинското месо. То не е тлъсто и притежава подходящ баланс между ненаситени и наситени мастни киселини в мазнината си.

Съдържа витамини A, E, D, B, както и минерали като фосфор и желязо. За да сготвите по здравословен начин месото от пуйка, кокошка, петел, пилешко или друго птиче месо, погледнете следните съвети:

Замразеното птиче месо се нуждае от леко отпускане на стайна температура, но не и размекване.
Пилешкото ще стане по-вкусно, ако предварително го оваляте в счукан чесън, малко го осолите и го оставите в похлупен съд за 1 нощ в хладилник.
За печенето на птици отделете по 20 минути на всеки 500 грама месо. Преди всичко фурната трябва да бъде на високи градуси, а след като се образува коричка, я намалете.
Ако искате да направите пиле на грил, ще го изпечете най-добре, като оставите фурната отворена. Подсолете го леко, след като хване коричка.

Преди да я сложите да се вари, натъркайте кокошката отвън и отвътре с лимонов сок или лимон, за да стане месото по-крехко и чисто.
Месото на петела ще направите по-вкусно и крехко, ако преди готвене го натъркате отвън и отвътре с растително масло (олио, зехтин или друго) и го оставите в хладилника за 12 часа. Ако птицата е по-стара, я оставете за 24 часа.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft