13 Май 2020
96335
Яйцата са сред най-употребяваните продукти в ежедневието ни. Ядем ги на закуска, използваме ги за готвене и приготвяне на сладкиши и печива, присъстват в козметичните продукти, а някои дори ги пият сурови.
Но дори и ежедневно да използвате яйца, най-вероятно не знаете какво представляват тези бели "възелчета" вътре в суровото яйце .
Това всъщност е т.нар. халаза .
Халазата е разположена от двете страни на жълтъка. Целта й е да държи жълтъка в центъра на яйцето. Халаза всъщност е протеин. Свързва жълтъка и яйчната черупка.
Можете лесно да забележите това, когато се опитате да отделите белтъците от жълтъците. Халазата е годна за консумация и освен това, ако забележите в яйцето халаза - това означава, че яйцето е прясно, тъй като тя изчезва, когато яйцето престои дълго време.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари