Как да си направим 12 пилешки яхнии без фурна и да ги хапваме цяла година

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим 12 пилешки яхнии без фурна и да ги хапваме цяла година
Как да си направим 12 пилешки яхнии без фурна и да ги хапваме цяла година
103057
Как да си направим 12 пилешки яхнии без фурна и да ги хапваме цяла година
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никога преди не съм готвил яхния. Винаги е изглеждало, че това е трудоемък процес, който изисква специално оборудване. Доскоро обаче. 

Домашната пилешката яхния , която свекървата донесе, се оказа просто великолепна.

След това с нетърпение очаквах пристигането й, за да разбера всички нюанси на рецептата. Оказа се, че всичко е доста просто и бързо. Само за няколко часа могат да се приготвят до 12 буркана месо . И след това има няколко месеца. И това е без фурна.

 

Съставки

Кокошка или пиле 4 кг

Сол 5 ч.л

оцет 4 супени лъжици

Лук 4 глави

Магданоз 1 пакет

червен пипер на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

 

Подготовка

Ако използвате цяло пиле, нарежете го на големи парчета. Измийте добре месото и подсушете с хартиени кърпи. 


Прехвърлете пилето в голяма купа, добавете 4 ч.л. сол, черен пипер, червен пипер (или други подправки по ваш вкус) и оцет 4%. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за 30-60 минути.


Нарежете лука на кръгчета и магданоза. Смесете готовите съставки заедно, посолете


Измийте и подсушете 1-литрови буркани. На дъното на всяка сложете малко лук с магданоз, след това слой месо, отново лук и така напълнете съда до върха. Затворете плътно капаците. 


Покрийте дъното на тенджерата с кърпа, поставете бурканите в нея и напълнете с вода, така че да покрие напълно съда. Доведете до кипене, след което оставете да къкри детайла за 6 часа на слаб огън. Оставете яхнията в тенджера, докато изстине напълно.

Поради факта, че месото се готви под капака, то отделя много собствен сок . Следователно се оказва мека, с богат вкус. След охлаждане течността се превръща в желирана маса и служи като естествен консервант. Можете да съхранявате пилешка яхния до 12 месеца, при условие че температурата не надвишава +10 градуса.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft