Как да си направим домашна маринована рибка за Никулден- трепач мезе за всичко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим домашна маринована рибка за Никулден- трепач мезе за всичко
Как да си направим домашна маринована рибка за Никулден- трепач мезе за всичко
311016
Как да си направим домашна маринована рибка за Никулден- трепач мезе за всичко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"С години би могло да търсите сполучлива рецепта на домашно маринова риба , поради това отбележете си тази. Не изисква кой знае какво и винаги става уникална!"

 

Необходими Съставки

риба - 1 кг, херинга, скумрия, толстолоб или друга мазна риба
сол - 1 ч.ч.
вода - 4 ч.ч.
оцет - 1 ч.ч.
олио - 1 к.ч.
хляб - 1 филийка
копър - 2 връзки
лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки
бахар - 3 - 4 зърна

 

Начин на приготвяне

Рибата се измива и почиства от глави, хриле, опашки.

Нарязва се на парчета. Прави се саламура от солта и водата. Солеността се проверява като във водата се пуска сурово цяло яйце. Ако изплува, водата е добре осолена.

Почистените парчета риба се поставят в саламурата за 10 часа. След това саламурата се изхвърля, рибата се залива с оцет и престоява още 10 часа. Слага се в тензух да се отцеди. Почиства се от ципата на кожата (ако има), от костички и гръбнак.

В тиган с нагорещено олио се изпържва една филийка хляб (за да отнеме миризмата на олио). Рибата се реди в стъклен съд - ред риба, ред копър и т.н.

По желание може да се сложи нарязан на шайби лук, чесън, бахар. Залива се с изстиналото олио

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft