Как да си сварим царевица за 5 минути? О да, възможно е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си сварим царевица за 5 минути? О да, възможно е!
Как да си сварим царевица за 5 минути? О да, възможно е!
202839
Как да си сварим царевица за 5 минути? О да, възможно е!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От началото на лятото мина много малко време и местните пазари вече са пълни със сезонни вкусотии : череши, тиквички и, разбира се, царевица. Без последното е трудно да си представим почивка на плажа, а у дома да се насладите на тозипродукт е удоволствие. Но основното е да готвите правилно царевицата .

Свикнали сме да готвим царевица на големи порции в огромен съд с вода. Не забравяйте да следите времето, защото деликатната структура на продукта се унищожава много лесно. Но сега ще ви предложим един страхотен вариант за варене на царевица бързо и без вода . След като опитате поне веднъж да приготвите ястие по този начин, вече няма да искате да се връщате към класическото варене с часове, което е безумно.

За да си приготвите царевица, дори не е необходимо да я обелите от листата. Поставете няколко кочана върху чинията и ги пъхнете в микровълнова. Гответе царевицата с пълна мощност за 5 минути.

На теория листата трябва да задържат влага вътре, поради което царевицата се готви в собствения си сок. В края на готвенето внимателно премахнете пашкулчета. Намажете самата царевица с масло, поръсете със сол.

Гответе на царевица в торба

Готвенето на царевица в торба не е по-проблемно. Обелете кочаните, разделете на парчета. Така те ще се приготвят по-бързо и ще бъде по-удобно да ги вземете в ръка. Поставете царевицата в чиста найлонова торбичка.

Можете да намажете царевицата с олио преди и след готвене. Затегнете пликчето със съдържанието, поставете в микровълновата. Варете царевицата на пълен капацитет за 5 минути. След това леко охладете, поръсете със сол и сервирайте.

Царевица, приготвена в прилепнало фолио 

Можете също да готвите царевица, като я увиете в прилепнало фолио или хартиена кърпа. Този метод наподобява предишния, но има една разлика. Ако искаме да приготвим няколко кочана, тогава увиваме всеки поотделно. Пускате ги на същата максимална мощност в продължение на 5 минути.

Съгласете се, готвенето на царевица с всеки от горните методи е много по-лесно от обикновено. И в резултат на това продуктът ще има вкус също толкова добър, колкото класическия вкус . Споделете своя опит с нас и други читатели!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft