Готовите големи листа разделете наполовина и отрежете твърдата част. При малките също е необходимо да изрежете удебелените жилки. Преминаваме към приготвянето.
"Тръби" . Поставете пълнежа върху ръба на листа и го увийте в тръба. Поставете краищата на зелето вътре. Предимството на този метод е, че такива сарми поддържат добре формата си.
2. Плик . Завийте краищата на зелевия лист върху плънката (плика) и завийте пълненото зелево руло. Този метод е един от най-лесните и популярни.
3. Триъгълник . Завъртете сармата, така че да се образува триъгълник, след което, натиснете горния ръб навътре. Триъгълната форма е идеална за средно големи сарми.
4. "Бомбичка" . Ще ви трябва малка купа, за да направите кръглите сарми. Сложете в нея зелев лист и плънка. Завийте краищата към пълнежа: първо страните, след това ги покрийте с останалия край. Извадете сармата и я сложете с краищата надолу.