Как се прави крем карамел?

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Как се прави крем карамел?
Как се прави крем карамел?
admin
Добавена от: admin
116006
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5-6 яйца

1,5 л прясно мляко

2-3 супени лъжици захар

2 пакетчета ванилия

За карамела:

5-6 супени лъжици захар (зависи от това, колко сладък искате да е кремът - може и повече захар)

Сложете млякото да заври на огъня, а в същото време разбийте яйцата с ванилията. След като млякото заври, оставете го да се охлади. В никакъв случай не бива да бъде горещо, за да не се пресекат яйцата! Добавете към млякото разбитите яйца и бъркайте, докато се хомогенизират с млякото. Оставете ги 5-6 минути на огъня.

За карамела:

Изсипете цялата захар в тавичка, предварително загрята на котлона. Докато чакате захарта да се карамелизира, разпределете крема в подходящи съдове и ги подредете в тава. Щом захарта се разтопи, изсипете карамела върху белия крем.

Поставете тавичката с формичките крем в друг по-голям съд, който трябва да е наполовина пълен с вода, и ги поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Изчакайте, докато кремът се зачерви малко, след което изключете фурната. Щом започне да хваща коричка, значи е готов за ядене!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft