Картофен обяд в тиган - лесна работа, а вкусът му се помни дълго!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофен обяд в тиган - лесна работа, а вкусът му се помни дълго!
Картофен обяд в тиган - лесна работа, а вкусът му се помни дълго!
12735
Картофен обяд в тиган - лесна работа, а вкусът му се помни дълго!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако са ви омръзнали тежките гозби по празниците и търсите малко разнообразие в менюто, днес ще ви предложим този лесен и Сочен обяд в тиган . Картофи, кашкавал и шунка са основните продукти, от които се получава изобилно, сочно и изключително вкусно ястие! Донякъде напомня омлет, но доста "подобрен" - картофен омлет с шунка и кашкавал .

Изкушихме ли ви вече? Да започваме:

Сочен обяд в тиган

Необходими съставки:

500 гр. картофи

100 г масло/маргарин

1 яйце

150 г брашно

200 г шунка

200 г кашкавал

Малко сол, черен пипер и малко олио.

Приготвяне:

Измийте добре картофите и ги сварете. Сварените картофи се обелват, добавят се маслото, яйцето, солта и малко черен пипер, след което се прави пюре. Добавете брашното и объркайте тесто.

Загрейте тигана, намажете го с малко олио, след което разточете (разпределете с пръсти) половината картофено тесто на дъното на тигана. Върху тестото се слагат шунка и кашкавал, а след това се разпределя втората част от тестото. Печете за три до четири минути от едната страна, след това обърнете и печете до златисто кафяво от другата.

Поднесете ястието топло!

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft