Тази сметанова торта е един от първите "сериозни" десерти, които момичетата учат, когато решат да започнат с изявите в кухнята. Тази торта има доста различни прочити, прости и сложни, с блатове и бисквитени, с различни кремове и украси, толкова много, че може да се объркате даже!
Ето и нашият вариант, който мислим, че ще ви допадне доста
(23).jpg)
Обикновена рецепта на торта със заквасена сметана
Тази торта е находка за работещите домакини, както и за тези, които само научават основите на занаятчийството на сладкарски изделия. В крайна сметка, с минимални усилия, да получите много привлекателен и вкусен десерт. Можете да направите сладкиши и да се печете в мултивариант - те ще излязат още по-великолепни и проветриви. 30-35 минути в режим "Печене" е достатъчно.
Съставките
100 г масло
2 яйца
200 г кондензирано мляко
1 ч.л бакпулвер
8 супени лъжици брашно
700 г заквасена сметана 20%
100 g пудра захар
1 супена лъжица какао на прах
Подготовка
Оставете маслото на стайна температура да омекне и го разбъркайте с яйцата. Продължете да разбърквате, добавете кондензираното мляко. Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте със сместа. Тестото трябва да изглежда като гъста сметана. Разделете тестото наполовина, добавете какао на една от частите, разбъркайте.
(28).jpg)
Загрейте фурната до 180 градуса. Изсипете една част от тестото в една подвижна форма, намазана с растително масло. Другата част от тестото е в друга форма. Ако фурната ви позволява можете да печете две торти едновременно (около 20 минути). Ако нямате две форми, печете една по една.
Отстранете внимателно готовите торти от формите, в които сте ги пекли. Когато се охладят, отрежете внимателно на две части, за да получите 2 блата. В резултат на това трябва да получите 2 тъмни (какаови) и 2 бели кори.
(15).jpg)
Пригответе крема за мазане. За да направите това разбийте заквасената сметана с пудра захарта за няколко минути. Започнете с един светъл блат, намажете с крема обилно и сложете отгоре един какаов, повторете и с другите два.
Препоръчваме ви да вземете пудра захар за приготвяне на крема, защото захарта, не напълно се разтваря в заквасена сметана. По ваше желание може да сложите натрошени ядки между блатовете според вкуса ви.
(11).jpg)
И не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си.














