Пухкави вкусни кифлички рецепти

вход през zajenata.bg
2551858

Кифлички с кашкавал

200 мл прясно мляко
2 с.л. захар
1 и 1/4 ч.л. суха мая или 18 г прясна
1 ч.л. сол
20 г масло или 20 мл олио
300-320 г брашно
150 г кашкавал
За намазване:
1 бр. яйце
1 с.л. прясно мляко
1 ч.л. олио

Маята се разтваря в 100 мл топло прясно мляко с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставя се да втаса за 10 минути. Брашното се пресява със солта, захарта и останалото прясно мляко и шупналата мая. Замесва се тесто. Накрая се добавя маслото и се меси до еластично и нелепнещо тесто - около 10 минути. Слага се в купа, покрива се и се оставя да втаса - около 40 минути. После се разделя на 16 топки и всяка топка се разточва на елипса. В единия край на елипсата се слага кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза с нож. Навиват се на кифлички. Нареждат се в намазнена тава на разстояние и с шева отдолу. Тавата се покрива и се оставят да втасат за 10-15 минути. Разбива се яйцето с 1 с.л. прясно мляко и 1 ч.л. олио. С тази смес се мажат кифличките. Пекат се на 220 С за 10-12 минути - до златисто.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft