Пухкави вкусни кифлички рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кифлички с мармалад, или сирене
2551858

Кифлички с мармалад, или сирене

2 ч.ч. прясно мляко
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 кубче мая за хляб
1 ч.ч. олио
брашно за меко тесто
мармалад или яйце и сирене за плънка
захар или сусам за поръсване

Прясното мляко, захарта, 5 с.л. брашно и маята се разбъркват добре и се оставят да постоят 15 минути. След това се прибавя олиото и постепенно се слага брашно, докато се замеси средно меко тесто. От него се късат топки, от които се завиват кифлички с пълнеж по желание. Може да е мармалад, може да е яйце и сирене. А може и половината да са сладки, а другата половина солени. Нареждат се в намазнена и поръсена с малко брашно тава. Отгоре кифлите се мажат с разбито яйце, сладките се поръсват със захар, а солените със сусам. Пекат се веднага, без да се чакат да втасват в предварително загрята на 200 С фурна.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft