Класически Крем карамел
    
    
    
                
            
                 9 Януари 2014
            
            
            38876
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Разбийте яйцата на крем с миксер, след което прибавете постепенно прясното мляко, предварително затоплено и посладено с 1.5 ч.ч. захар. Останалата 1 ч.ч. захар карамелизирайте във формички за крем карамел (или в тавичка). Щом карамелът изстине и се втвърди, налейте във формите равно количество от млечно-яйчената смес, която предварително сте ароматизирали с ванилия. Поставете формичките в една по-голяма тава и напълнете тавата с вода до 1-2 пръста от височината на формичките. Печете на водна баня в загрята предварително фурна. Поднесете крема, като обърнете формичките върху плоски чинии и сервирате с разбита сметана или сладолед.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








