Вкусни кнедли рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кнедли с извара и плодове
50201

Кнедли с извара и плодове

300 г извара
1 и 1/2 - 2 ч.ч. брашно
1 бр. яйце
около 500 г плодове
50 г масло или маргарин
захар на бучки
пудра захар за поръсване
ванилия, канела, сол
30-40 г галета

Изварата се разбива с щипка сол и яйцето. Прибавя се постепенно брашното и се омесва тесто. Със супена лъжица се взимат парченца от него, оформят се върху ръката на топки и след това на питки (може и върху плот). Слага се парченце плод и бучка захар и отново се оформят топки. Пускат се във вряща подсолена вода. Варят се при отворен съд. Слагат се на порции, като се внимава да имат свободно място да изплуват на повърхността, което означава че са готови.
Маслото се разтопява и се прибавя галетата. Запържва се 1-2 минути. Сварените кнедли се изваждат с решетъчна лъжица и се овалват в галетата, или се намазват само с масло. При поднасяне се поръсват с пудра захар, смесена с ванилия или канела.

* Ползват се различни плодове - сини сливи, кайсии, ябълки и други.
* За ДИАБЕТИЦИ – вместо бучки захар може да се капнат 2-3 капки подсладител върху плода. Готовите кнедли се намазват с масло и при поднасяне се поръсват с канела.
Друг вариант – задушават се плодове, слага се подсладител на вкус и с това пюре се гарнират кнедлите. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft