Вкусни кнедли рецепти

вход през zajenata.bg
50192

Кнедли с кайсии

1 кг картофи
1 бр. яйце
20 г масло
1 ч.ч. (200 г) брашно
кайсии
захар на бучки
галета
масло
захар

Сварените, настъргани картофи, яйцето, мазнината и брашното се замесват на гладко тесто, което се разточва на добре поръсена с брашно дъска на пласт с дебелина около 3 мм. Реже се на еднакво големи четириъгълници и в средата на всеки се слага по 1 зряла кайсия, в която на мястото на костилката е поставена бучка захар, след което четириъгълниците се завиват да обвият кайсията. Оформените кнедли се варят похлупени в подсолена вода, докато изплуват. След като се изцедят, овалват се добре в галета, посипват се със захар и се запържват в голямо количество мазнина. Отново се поръсват със захар и се сервират топли.

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft