Когато видях да мачка печените картофи по този начин, реших че е луд, обаче като видях...
5 Октомври 2015
154003
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Кой би си помислил, че тайната на перфектните печени картофи ще включва варене и мачкане?
Джейми Оливър , че кой друг!
Той е тук, за да покаже изпитаната негова рецепта за вкусна гарнитура, която с нетърпение да поднесете на празнични вечери, примерно.
Обърнете внимание го пробвайте!
НУЖНО ВИ Е:
- 1,5 кг картофи, обелени
- морска сол
- прясно смлян черен пипер
- 1 глава чесън, разделена на скилидки
- червен винен оцет
- зехтин
- 1 връзка пресен розмарин, дафинов лист
Преди всичко, след като обелите картофите, ще ги поставите в подсолена вряла вода за около 10 минути. Изцеждате ги и ги поставяте в подходяща тавичка, която сте намазнили със зехтин, или масло, или мас.
Поръсват се с пипер и сол и се поставят във фурната на 190 градуса за 30 минути. След като съвсем леко почервенеят, се изваждат от фурната и се намачкват леко с пресата за пюре, но съвсем лекичко. Целта е само да се увеличи площта на самите картофи, които да могат да поемат по-добре от аромата на подправките, с които ще ги поръсите по ваш вкус. Можете да използвате розмарин и дафинов лист, ако ви харесват тези подправки, или други. Връщат се във фурната за около половин час, или докогато ви харесат.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари