Реденият патладжан в буркан за зимата има много специален вкус, както знае всеки, който го е опитвал.
Както всяка друга зимна рецепта, от чушки по 100 начина, салати и кисели краставички, маринованият патладжан е задължителна част от нашето зимно меню.
Рецептата, която ще ви представим, е от нашата скъпа читателка Елена Ангелова.
Реден патладжан по рецепта на Елена
Необходими съставки:
- 3 кг патладжан
- 1 литър винен оцет
- 1 литър вода
- 80 г захар
- 80 г сол
- черен пипер на зърна
- чесън, магданоз и олио за бурканите
Приготвяне:
Измийте патладжана и го нарежете на колелца или половинки, поръсете със сол и оставете да престои 2-3 часа.
.jpg)
Снимка: YouTube
В тенджера сложете 1 литър винен оцет, 1 литър вода, 80 г захар, 80 г сол и черни пипер на зърна, след което оставете да заври.
Сложете патладжана в тази саламура да се вари 5 минути, след което го извадете с решетъчна лъжица и го подредете в буркани.

Снимка: YouTube
Между патладжана сложете нарязан чесън и магданоз.

Снимка: YouTube
Когато бурканите се напълнят, добавете олио и затворете плътно с капак.

Снимка: YouTube
За тази доза саламура са ви необходими три килограма патладжан.

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!


 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







