Колежката ни черпи за рождения си ден с тези кексчета, излапахме ги за секунди, такава вкусотия...
16 Ноември 2016
33596
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
"Тези кремчета-мъфинчет а са толкова вкусни и пухкави, че ни станаха веднага любими - поради това споделяме веднага"
Необходими Съставки
прясно мляко - 400 - 500 мл
яйца - 3 броя
пудра захар - 100 г
брашно - 100 г
бакпулвер - 1 ч.л. равна
ванилия - 1 ампула ванилов екстракт
кафява захар - за поръсване
плодове - дребно, по желание
Начин на приготвяне
Сложете 300 мл от прясното мляко да се загрее и го разбъркайте със захарта.
През това време разбийте жълтъците от яйцата много добре и добавете брашното и студеното прясно мляко заедно с ванилията.
На тънка струйка при непрекъснато разбиване с миксер доливайте топлото прясно мляко. Бъркайте крема , за да се охлади леко и добавете бакпулвера. Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник, за да се охлади напълно.
След това разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно смесете със студения крем. Разсипете пандишпановия крем в подмаслени огнеупорни купички.
На тънка струйка при непрекъснато разбиване с миксер доливайте топлото прясно мляко. Бъркайте крема , за да се охлади леко и добавете бакпулвера. Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник, за да се охлади напълно.
След това разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно смесете със студения крем. Разсипете пандишпановия крем в подмаслени огнеупорни купички.
Поръсете ги с кафява захар и по желание малко дребни плодове и пъхнете в умерено загряна фурна да се запекат, докато хубаво се карамелизира отгоре. Поднесете пандишпановия крем охладен
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари