Как да си направим конфитюр

вход през zajenata.bg
98931

Конфитюр от круши

3 кг круши
1 1/2 кг захар
2 ч.л. винена киселина
3-4 карамфилчета
канела на пръчки

* Нарежете измитите круши на четвъртинки, почистете ги от дръжките и семките и ги поръсете със захарта.
* Оставете ги да престоят една нощ, след което ги залейте с 2 1/2 ч.ч. вода и ги сложете да се варят на умерен огън заедно с канелата на пръчки и карамфилчетата.
* Когато сместа се посгъсти, добавете винената киселина и след 2-3 мин. отстранете съда от огъня.
* Още горещ, разлейте конфитюра в суши и затоплени буркани и ги затворете с капачките.
* Съхранявайте го на сухо и хладно място.

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft