Как да си направим конфитюр

вход през zajenata.bg
98888

Конфитюр от портокали

10 портокала
3 лимона
3кг захар

Портокалите се обелват и вътрешността им се нарязва на кубчета или резени. Лимоните се остъргват, останалата кора се обелва, вътрешността им се нарязва на кубчета или резени и се почиства от семките. Корите от портокалите и лимоните се заливат със студена вода и се кипват. Варят се на тих огън около половин час. Водата е силно ароматна, но е много горчива, затова се употребява за други цели. Сварените коли се слагат в сито да се отцедят, а след това се смесват с портокалите и половината от захарта. Оставят се 1 нощ, прибавя се останалата захар и сместа се вари, докато капката сироп върху порцеланова чинийка не се разлива. По време на вареното пяната се обира само в началото, докато е бяла на цвят, щом стане оранжева се оставя да ври със сиропа. Когато конфитюрът е готов се сипва в сухи предварително затоплени буркани, след като изстинат бурканите се завързват с пергамент или целофан.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft