Как да си направим конфитюр

вход през zajenata.bg
98930

Конфитюр от смокини

2 кг. смокини

1 ½ кг. захар

100 мл. вода

1 ч.л. лимонена киселина (лимонтозу)

1 ч.ч. нарязани запечени орехи или бадеми (белени)

Начин на приготвяне:

Орехите се нарязват и запичат във фурна на 180°С за около 10 минути. Смокините се измиват и обелват, след това се нарязват на кубчета.

Слагат се подходящ съд на котлона и се заливат с водата. Добавя се захарта. Разбърква се непрекъснато докато захарта се стопи. Когато смокините пуснат сока си, огънят се усилва и се оставя да ври докато се изпари течността – от време на време се разбърква. Когато течността намалее, огънат се намаля и конфитюра се сварява до нужната гъстота, при непрекъснато бъркане. Преди да се свали от огъня се добавя лимонтозуто. Сваля се от огъня, добавят се предварително запечените орехи и се разбърква. Готововият конфитюр се насипва горещ в чисти и сухи беркани. По желание се стерилизира или бурканите се нахлупват на капачката докато истинат.

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft