Купили сте кисели мандарини? Има лесен начин да ги направите по-сладки - ето как:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Купили сте кисели мандарини? Има лесен начин да ги направите по-сладки - ето как:
3703
Купили сте кисели мандарини? Има лесен начин да ги направите по-сладки - ето как:

Малките трикове често могат да направят живота много по-лесен и да ни помогнат в привидно безнадеждна ситуация. Да предположим, че сте изкушени от ниска цена и сте купили мандарини и когато ги донесете вкъщи, установите, че са ужасно кисели... Какво да направите? Да ги изхвърлите? Не! По-долу е даден много прост и доказан начин да добавите сладост към цитрусовите плодове :

кисели мандарини

Ако нямате късмет с мандарините и се окаже, че сте купили кисели мандарини , ето един лесен метод да ги направите по-сладки :

Изсипете топла вода (с температура не по-ниска от 40 ° C) в купа и пуснете плодовете там за около 10 минути. След това време прехвърлете цитрусовите плодове в ледена вода и оставете отново за няколко минути.

мандарина във вода

Първо, под въздействието на високата температура, излишната лимонена киселина в цитрусовите плодове започва да се разпада и сладостта става по-забележима. Е, последващата „студена вана”, поради температурната разлика, значително ще подобри и омекоти вкуса на плодовете.

Друг метод за убиване киселия вкус на мандарините можем да открием в социалните мрежи.

Оказва се, че японците ни съветват да поставите мандарините в микровълновата за 30 секунди.

мандарини в микровълновата

Просто не забравяйте да направите малки прорези по кожата, иначе тя може да експлодира в микровълновата!

Трябва също да изчакате, докато плодът се охлади, преди да го изядете (можете да го поставите в хладилник).

По принцип можете да оставите мандарините на прозореца за няколко дни и те също ще станат по-вкусни. Киселинните компоненти се използват като енергия и под въздействието на слънчевата светлина те се изчерпват по-бързо. Когато мандарините се нагряват в микровълновата, в тях протичат същите процеси, но много по-бързо.

мандарини на перваза

С този метод мандарините наистина стават по-сладки и дори по-сочни - т.е.

трикът работи. НО значителна част от витамините (поне 20%) в тях ще бъдат унищожени, това трябва да се има предвид.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft