Рецепти за вкусни кюфтенца

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кюфтенца с яйчно-лимонов сос
208165

Кюфтенца с яйчно-лимонов сос

Продукти:

500 г кайма
100 г сварен ориз
1/2 ч. л. смлян кимион
ситно нарязан магданоз
50 г разтопено масло
царевично нишесте
1 литър вода
сол

СОС

1 яйце
1 жълтък
60 мл лимонов сок
100 мл бульон

Приготвяне:

• Каймата се омесва заедно с ориза, кимиона, ситно нарязания магданоз и разтопеното масло.
• От сместа се оформят малки кюфтенца, които се овалват в царевичното нишесте.
• В голяма тенджера се кипва 1 литър вода и се посолява.
• Прибавят се кюфтенцата и огънят се намалява на минимум.
• Тенджерата се похлупва плътно с капак и ястието се вари 20 минути.
• Яйцето заедно с жълтъка се разбива добре и се прибавят постепенно лимоновият сок и 100 мл от бульона.
• Приготвеният сос се изсипва в дълбок тиган и се добавят отцедените кюфтенца.
• Ястието се загрява, но не трябва да се кипва.
• Кюфтенцата с яйчно-лимонов сос се поднасят веднага.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
Бързи ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft