Китайска кухня рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кюфтета с тесто от картофи по китайски
193640

Кюфтета с тесто от картофи по китайски


100 г картофено пюре на прах
320 г брашно
200 г краве масло или маргарин
1 ч. л. бакпулвер
200 мл студена вода

За кюфтетата

100 г ориз
250 г кайма
1 глава кромид лук
1 яйце
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. сладък сос Чили
150 г кашкавал
смлян черен пипер
ситно нарязан магданоз

1 с. л. олио
Приготвяне:

За тестото

• В купа се смесват брашното, картофеното пюре и бакпулверът.
• Изсипва се в купа от кухненски комбайн (блендер).
• Добавя се нарязаното на кубчета краве масло (маргарин).
• Смила се до получаване на трохи.
• Без да се изключва комбайнът, се сипва водата.
• Омесва се тесто, което се поставя в плик (свежо фолио).
• Поставя се в хладилник за 30 минути.

За кюфтетата

• Лукът се почиства и нарязва на ситно.
• В тиган се сгорещява 1 с. л. олио.
• Лукът се изпържва за кратко.
• Оризът се вари до готовност в подсолена, кипяща вода.
• В купа се поставят каймата, оризът, лукът и яйцето.
• Прибавят се солта, червеният пипер, Чили и настърганият кашкавал.
• Всичко се омесва добре.

За кошничките от тесто

• Тестото се разделя на 20 части.
• Всяка част се разточва на кръг, след което се поставя в намаслени тимбалчета или форма за мъфини.
• Тестените кръгчета трябва да излизат от формата.
• Във всеки отвор се поставят по 3-4 с. л. кайма.
• Краищата леко се събират и прищипват.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Кюфтетата с картофено тесто се пекат 15 минути. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft