Китайска кухня рецепти

вход през zajenata.bg
193599

Телешко по китайски

300 г телешки шол
100 г фиде от тайландски ароматен ориз
2 с. л. сос от стриди
2 с. л. соев сос
щипка натриев глутаминат
1/2 ч. л. сух джинджифил

4 стръка зелен лук
1 морков
100 г соеви кълнове
1 червена чушка
100 г китайски гъби
1 стрък праз лук
или замразена "Китайска смес"

За маринатата

1 белтък

1 с. л. нишесте
1 с. л. соев сос

• Белтъкът се разбива и се прибавят нишестето и соевият сос.
• Месото се нарязва на ивички (тип жулиен).
• Залива се с приготвената марината, разбърква се добре и се оставя да отлежи 2 часа (най-добре от предната вечер)

• В нагорещен уок (дълбок тиган) се поставя част от месото.
• Пържи се 3-4 минути на силен огън.
• Изважда се от уока и се оставя настрани.
• Фидето се накисва в топла вода за 3-4 минути, след което се изважда и отцежда.
• Слага се в сгорещеното олио и се прибавят зеленият лук, моркова, гъбите, соевите кълнове, които са нарязвани на ивички.
• След 2-4 минути се добавя месото.
• Прибавят се сосът от стриди, соевият сос, натриевият глутаминат и сухият джинджифил.
• Телешкото по китайски се разбърква и се оставя за 2 минути. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft