Китайска кухня рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пиле в сладко-кисел сос по китайски
193605

Пиле в сладко-кисел сос по китайски

за пилето:

500 г пилешко месо
150 г ананас
1/2 ч. л. натриев глутамат
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
сусам за поръсване

за панировката:

170 г брашно
50 г царевично нишесте
15 г бакпулвер
35 мл олио
250 мл вода

за сладко-киселият сос:

200 г захар
200 мл ябълков оцет
80 г кетчуп
60 г доматено пюре
15 г царевично нишесте

1. Оцет се кипва със захарта и се прибавят кетчупа и доматеното пюре. Вари се 15 минути. Накрая се слага нишестето, разтворено в малко вода.
2. Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и натревият глутамат. Оставя се да престои няколко минути, покрито с фолио.
3. Продуктите за панировката се смесват и се разбиват добре с бъркалка.
4. Месото се овалва в панировката и се пържи на средна температура в сгорещено олио. След това се отцежда върху хартия.
5. В сгорещен уок се сипва от сладко-киселият сос и част от нарязаният на кубчета ананас. Разбърква се бързо.
6. Слага се малко от изпърженото пилешко, разбърква се и след 2–3 минути се сваля от огъня. Така се приготвя и другата порция. Ястието се сервира поръсено със сусам. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft