Лимоновият кекс ми взе акъла-Толкова е лек и нежен, само разбъркваш мляко, жълтъци и брашно и готово!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лимоновият кекс ми взе акъла-Толкова е лек и нежен, само разбъркваш мляко, жълтъци и брашно и готово!
Лимоновият кекс ми взе акъла-Толкова е лек и нежен, само разбъркваш мляко, жълтъци и брашно и...
8866
Лимоновият кекс ми взе акъла-Толкова е лек и нежен, само разбъркваш мляко, жълтъци и брашно и готово!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лимоновите кексове винаги се славят със своя изключителен вкус и аромат, мекота и нежност, както и лекота на приготвяне.

Ще ви трябват следните съставки за готвене:

  • белтъци - 4 броя;
  • сол - щипка;
  • захар - 250 г;
  • слънчогледово олио - 190 г;
  • жълтък - 4 бр .;
  • мляко - 170 г;
  • лимонов сок - 4 супени лъжици;
  • брашно - 210 г;
  • царевично нишесте - 85 г;
  • бакпулвер - 1 ч.л;
  • кондензирано мляко - 1 кутия;
  • лимонов сок - 80 мл;
  • лимонови кори.

Приготвяне на лимонов кекс

Всички продукти трябва да са на стайна температура.

Разбийте белтъците със сол до стабилна и гъста маса.

Комбинирайте олио, жълтъци и захар, мляко и разбийте.

Пресейте брашното и изсипете заедно с царевичното нишесте и бакпулвера в жълтъчната маса, разбийте до гладкост.

Добавете белтъчната маса на порции и внимателно замесете тестото с шпатула.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Покрийте формата с пергамент и разпределете тестото.

Печете за 40 - 45 минути, проверете готовността с шиш.

Разбийте кондензираното мляко с лимонов сок и оставете в хладилника за 1 час.

Намажете охладен със сметана и поръсете с лимонова кора 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft