Какво да сготвя от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лозови сарми с грах ПОНЕДЕЛНИК
751586

Лозови сарми с грах ПОНЕДЕЛНИК

20-30 бр. лозови листа (в зависимост от големината)
1 голяма глава лук
100-150 г грах от консерва
1 ч.ч. ориз
2 ч.л. вегета или кубче бульон или сол и други подправки по избор
1/3 ч.ч. олио
5 стръка магданоз
щипка сол (вегетата е солена)
3 бр. домати от консерва

В мазнината се задушава ситно нарязания лук. Добавя се оризът да стане прозрачен. Залива се с 1/2 чаша вода и се прибавят останалите продукти, като граха и магданозът са последни. Задушава се, докато оризът поеме течността. Във всеки лозов лист, в зависимост от големината, се слага по 1 или 2 с.л. оризова смес. Подреждат се в тенджера, отгоре се поставя малка чиния и се долива вода, колкото да покрие сърмите. След завирането котлона се намалява и се оставя да къкри около час. Консумират се студени. По желание може да се полеят със сос от кисело мляко, чесън и 2 лъжици майонеза.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft