Рецепти за любимата лютеница

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лютеница с много зеленчуци
1242494
Лютеница с много зеленчуци

Лютеница с много зеленчуци

2,4 кг зелени чушки (капии)
1,2 кг червени чушки (капии)
2,2 кг домати
400 г зелени домати
1,2 кг моркови
1,2 кг картофи
1,4 кг лук
400 г карфиол
200 г магданоз
200 г листа от целина
800 мл олио
100 г сол
100 г захар
100 г червени люти чушки

Зелените и червените капии се измиват, почистват се от семената и дръжките, бланшират се за 2 минути във вряща вода и веднага се охлаждат. Смилат се с месомелачка. Червените домати се обелват и настъргват на ренде. Зелените домати се смилат. Морковите се бланшират 3 минути във вряща вода, охлаждат се и се смилат. Картофите се сваряват, обелват се и се смилат. Лукът се смила. Карфиолът се почиства от кочаните и зелените листа и се накъсва на мали парченца. Измива се, бланшира се 2-3 минути, охлажда се и се смила. Магданозът и листата на целината се почистват от дръжките, измиват се и се нарязват на ситно. Настърганите червени домати се поставят в тава и се сгъстяват при непрекъснато бъркане, докато намалят обема си с 2/3. Към тях се прибавят останалите продукти. Сместа се разбърква добре. Загрява се до кипене и е готова. Горещата смес се пълни в предварително затоплени буркани, които се стерилизират в продължение на 50 минути.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft