Рецепти за любимата лютеница

вход през zajenata.bg
1242475

Печена лютеница

5 кг червени чушки (капии)
4,5 кг домати
1,5 кг картофи
1 кг моркови
600 г лук
200 г чесън
60 г червени люти чушки
1,2 л олио
80 г сол

Капиите се почистват от семената, бланшират се за 2-3 минути във вряща вода и веднага се охлаждат със студена вода, смилат се с месомелачка. Доматите се обелват и настъргват на ренде. Картофите се сваряват, обелват се и се смилат в месомелачка. Морковите се бланшират 3-4 минути в кипяща вода и веднага се охлаждат, смилат се в месомелачка и леко се запържват. Лукът се смила и леко се запържва. Чесънът и магданозът се нарязват на ситно. Смлените домати се поставят в тава и се сгъстяват на огъня при непрекъснато бъркане, докато намалят обема си с 2/3. Към тях се прибавят останалите продукти. Сместа се разбърква добре. Загрява се до кипене и е готова. Горещата смес се пълни в предварително затоплени буркани, които се стерилизират в продължение на 40 минути.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft